Νομιμοποίηση κτιρίων που χρησιμοποιούνται από κτηνοτρόφους

Νομιμοποίηση κτιρίων που χρησιμοποιούνται από κτηνοτρόφους

Αρ. Πρωτ. 3331/11.10.2005


Προς:
- κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων



Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποφάσισε την κατάργηση της έκδοσης άδειας ανέγερσης στάβλων και γενικά κτηνοτροφικών κτιρίων, καθιέρωσε δε την έγκριση κατασκευής γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων χωρίς δαπάνη, στην περίπτωση που εφαρμόζονται τυποποιημένες ανάλογες μελέτες που παραχωρούνται δωρεάν από το παραπάνω Υπουργείο.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται μια ουσιαστική ενίσχυση στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, ειδικότερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουν οι παραπάνω πολίτες της χώρας, στήριγμα της αποκέντρωσης και της περιφέρειας στην Ελλάδα.
Όμως, εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα με παλαιότερα κτίσματα, στάβλους και άλλες εγκαταστάσεις, που ανεγέρθηκαν αυθαίρετα, χωρίς δηλαδή οικοδομική άδεια. Τα ακίνητα αυτά, δυστυχώς, δεν μπορούν ούτε να ηλεκτροδοτηθούν, ούτε να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα του Υπουργείου, ενώ αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο κατεδάφισης ως αυθαίρετα κτίσματα.

Eρωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


- Υπάρχει η πολιτική βούληση από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος, με την απαγόρευση κατεδάφισης κατ' αρχήν των εγκαταστάσεων αυτών και στη συνέχεια τη νομιμοποίηση τους υπό προϋποθέσεις φυσικά;

Απάντηση Υπουργείου